Témák

alice csodaországban (1) állat (1) amerika (1) beteg (4) buddhizmus (1) drog (4) évforduló (1) film (2) finn (1) gomba (1) gray scale (1) haj (1) halál (1) help az életért (1) ital (1) jack black (2) japán (1) játék (1) kender (1) koffein (1) könyv (1) logikai (1) longcat (1) macska (3) magyar (2) manga (1) matematika (1) meleg (1) mese (1) német (2) orosz (2) rajz (1) reggae (1) séta (1) simon macskája (1) természet (1) vallás (1) videó (6) zene (9)

Hirdetés

Ha érdekelnek a frissítések...

Szomorú Szombat...

Herbert's World 2010.01.30. 20:35

Sokszor szokták mondani, hogy minden vég egy új kezdet, sajnos most ez fordítva történt. Egy nagyon kedves ismerősöm hunyt el mára virradó éjszaka, gyászomban gondoltam hallgatok valami lírai zenét és rögtön eszembe jutott Seress Rezső és Jávor László örökzöld dala: a Szomorú Vasárnap. Erről a dalról szeretnék most egy pár sort írni. A dalt az 1930-as évek végén írták, és rövidesen az "Öngyilkosok Himnusza"-ként emlegették, ugyanis elvileg a dal hallgatása alatt mély depresszióba eső hallgatók röviddel a dal meghallgatása után saját kezűleg vetettek véget életüknek. 17 esetről valószínű, hogy tényleg a dal meghallgatása váltotta ki a szuicid hajlamot. A dalt Gloomy Sunday címmel Billie Holiday mutatta be a tengerentúlon 1941-ben. A dalt egy ideig mind Amerikában, mind Magyarországon betiltották.

Címkék: zene halál

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://herbert.blog.hu/api/trackback/id/tr11715624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása